H Fraud Line προσφέρει υπηρεσίες εξωτερικού Υπεύθυνου Παραλαβής και Παρακολούθησης Αναφορών (Υ.Π.Π.Α.), όπως προβλέπεται στον Νόμο 4990/2022. Ο ορισμός εξωτερικού Υ.Π.Π.Α. προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα διαφάνειας, λογοδοσίας και ανεξαρτησίας προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων. Είναι μια θέση ευθύνης για την οποία απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ενώ σε περίπτωση παραβίασης της εμπιστευτικότητας της αναφοράς ο Υ.Π.Π.Α. υπέχει και ποινική ευθύνη. Η Χριστίνα Παπαζησίμου, Founding Partner της Fraud Line Whistleblowing Services, έμπειρη Νομικός με εξειδίκευση στο Whistleblowing και κάτοχος ΜΒΑ στον Εσωτερικό Έλεγχο, αναλαμβάνει τον ρόλο του Υ.Π.Π.Α. για την εταιρία σας. H Fraud Line Whistleblowing Services είναι η μόνη εταιρία με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις διασφαλίζοντας την ακεραιότητα της διαδικασίας και των αναφορών. 

ISO 37002:2021 – Whistleblowing management systems 

ISO 27001:2013 – Information Security Management Systems 

ISO 27701:2019 – Privacy Information Management System 

Ακολουθούν οι αρμοδιότητες του Υ.Π.Π.Α.:  

  1. Παραλαμβάνει τις αναφορές που εντάσσονται στο πεδίο του Ν. 4990/2022. 
  1. Βεβαιώνει την παραλαβή της αναφοράς εντός 7 εργάσιμων ημερών προς τον αναφέροντα. 
  1. Διασφαλίζει από την πλευρά του την εμπιστευτικότητα και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του αναφέροντος καθώς και κάθε τρίτου που κατονομάζεται στην αναφορά εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτή από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. 
  1. Καταχωρίζει την αναφορά σε ειδικό αρχείο σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή. 
  1. Διαβιβάζει την αναφορά προς διερεύνηση ψευδωνυμοποιημένη ως προς τον αναφέροντα σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ν. 4990/2022 περί εμπιστευτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων στα αρμόδια όργανα του φορέα ή και στους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς. 
  1. Αρχειοθετεί την αναφορά ενημερώνοντας σχετικά τον αναφέροντα σε περίπτωση που αυτή είναι εμφανώς ακατάληπτη, αόριστη, παράλογη, κακόβουλη ή καταχρηστική, το περιεχόμενο δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 4990/2022 ή δεν συντρέχουν σοβαρές ενδείξεις για παραβιάσεις. 
  1. Σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης που διώκεται αυτεπαγγέλτως, διαβιβάζει αντίγραφο της αναφοράς στον αρμόδιο εισαγγελέα ενημερώνοντας τον αναφέροντα. 
  1. Διατηρεί επικοινωνία με τον αναφέροντα και εφόσον απαιτείται ζητά επιπλέον πληροφορίες. 
  1. Παρακολουθεί την αναφορά και επικοινωνεί με το αρμόδιο όργανο του φορέα που έχει επιληφθεί της αναφοράς. 
  1. Ενημερώνει τον αναφέροντα εντός τριών μηνών για την πορεία ή το αποτέλεσμα της διερεύνησης της αναφοράς, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο όργανο του φορέα. 
  1. Σχεδιάζει και συντονίζει επιμορφωτικές δράσεις σχετικά με την ακεραιότητα και το whistleblowing. 

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

advanced-floating-content-close-btn